Vinstage

Vol I

elo 2017
  • 2 päivää
  • 36 yritystä
  • 3000 vierasta

Vol II

joulu 2017
  • 1 päivää
  • 40 yritystä
  • 2000 vierasta

Vol III

elo 2018
  • 1 päivää
  • 44 yritystä
  • 5000 vierasta

Faktaa Vinstagesta

Tarkoituksellinen sisältö tekee tapahtumasta unohtumattoman 

Tampereen Hiedanrannan Kuivaamolla järjestetyt Vinstage -tapahtumat ovat nostaneet näyttämölle värikkään sekoituksen vanhaa designia seuranaan uutta, kierrätettyä sekä käsintehtyä, taidetta unohtamatta.

Konsepti hakee tarkoituksellisesti hyvää fiilistä yhdistämällä shoppailuun sopivassa suhteessa elämyksellisyyttä ohjelman, musiikin ja makunautintojen muodossa. Jokainen Vinstage -tapahtuma on oman näköisensä, kokonaisuus rakentuu  hyväksi havaittujen osien ja uusien palasten yhdistelmästä! 

Nykypäivän markkinat
Vinstage vastaa muuttuneiden markkinoiden kysyntään ja tuo tarjolle kaivattuja vaihtoehtoja, jotka korostavat yksilöllisyyttä. Tämä trendi on kasvamassa ja näkyy vahvasti sisustuslehdissä ja sosiaalisessa mediassa.

Näytteilleasettajia on ympäri Suomea ja he ovat edustaneet alan huippua mielenkiintoisine tuotteineen ja erikoisosaamisineen. 

Vinstagen saama palaute on ollut erinomaista: "Kuin olisi ollut ulkomailla"! Yleisö edusti koko kansakunnan kirjoa - nuorista lapsiperheistä vanhuksiin ja keräilijästä sisustajiin.

Tapahtumapaikan valinnalla on suuri merkitys
Hiedanranta kiinnostaa erilaisuudellaan ja se onkin lähes viikottain uutisissa.  Kiinnostavuutta lisää Finlaysoniin liittyvä historia, kansainvälisen arkkitehtikilpailun suunnitelmat sekä kiertotalouden kokeilut.

Oman värinsä alueelle antavat sen monenkirjavat toimijat sekä tapahtumatarjonta, johon myös Vinstage kuuluu.

Merkityksellistä sisältöä

Erilaisia sisustamisen trendejä 
Nykysisustaja kaipaa vaihtoehtoja ja juuri sitä Vinstage tarjoilee. Tarjonta kattaa aidosti vanhaa, retroversioita sekä vanhaa kunnioittavaa uustuotantoa. Osa tuotteista on alkuperäisiä, osa ammattitaidolla entisöity tai tunteella tuunattu. Mukana on trendikästä uutta designia, etnisiä vaihtoehtoja, ekologisia kierrätystuotteita sekä vihersisustamista ja taidetta.  

Kuvassa tamperelainen kaktuksiin erikoistuneen kukkakauppa Opuntian erikoisuus 'kokedama' turvepallo.

Haastatteluja ja työnäytöksiä
- Tieto on vanhan tavaran markkinoilla valttia, kertoi uuden ’Antiikkia - ostajan opas' -kirja kirjoittaja, Maria Ekman-Kolari elokuussa. Häntä haastatteli Antiikki & Design-lehden blogisti, Katja Weiland-Särmälä.

Erilaiset valaisimet kiinnostavat  

Joulukuisen tapahtuman teemana oli Valoa Pimeyteen. Jokainen osasto oli somistettu valoilla ja se loi upean tunnelman Kuivaamoon.

Yllä olevassa kuvassa on Brummer & Brummerin osastolta tanskalaisen Wiinbladin upea pöytävalaisin.

Elokuussa Anne Korkala haastatteli uutta suunnittelua edustavan Bloun Designin suunnittelijoita. Valaisimet edustavat uutta muotoilua ja ovat perinteisellä suupuhallustekniikalla toteutettu.

Vanhan kunnostamisen saloista taas kertoi Valaisinkorjaamo Pannuhuoneen omistaja. Anne Korkalan käsialaa taas on 'Syty valolle - valaisinrakentelun opas' -kirja, josta kuva yllä. 

Vintage elämäntapana
Monelle tuttu Kumpulan perhe kirjoittaa Olive Green' -blogia ja oli mukana 'Suomen kaunein koti 2017' -ohjelmassa. He kertoivat kuinka designista on muotoutunut elämäntapa työn, kodin ja harrastusten muodossa.

Esittelyssä oli myös toinen vintagen elämäntapa - kesäkodit matkailuauton sekä asuntovaunun muodossa. Kesää ja kärpäsiä odotellessa...

Seuraavaksi Helsinkiin

Meiltä kysellään jatkuvasti missä Vinstage nähdään seuraavaksi. Jatkamme kulkua Tampereelta HELSINKIIN - seuraa uutisointia Facebookista ja Instagramista!

Vinstagen päätarkoituksena on saada alaan uutta eloa ja yhdistää nykyajan asiakkaiden ja kauppiaiden intressit. Työkaluina ovat mieleen jäävät tapahtumat,  monialainen verkostoituminen sekä sosiaalisen median käyttö.