Vinstage 12.-13.8.2017

Mikä ihmeen Vinstage?

2

Päivää

36

Näytteilleasettajaa

3000

~ Vierailijaa

VINSTAGE ihmetytti ja ihastutti erilaisuudellaan
Elokuun toisen viikonlopun aikana Tampereen Hiedanrannan Kuivaamolla järjestetty Vinstage nosti näyttämölle sekoituksen monimuotoista vintagea, vanhaa, kunnostettua ja uutta designia sekä käsintehtyjä kierrätystuotteita.

Vinstage on moderni versio vanhan tavaran markkinoista
Se vastaa markkinoiden kysyntään ja tuo tarjolle vaihtoehtoja, jotka korostavat kotien kerroksellisuutta. Tämä trendi on kasvamassa ja näkyy vahvasti sisustuslehdissä ja sosiaalisessa mediassa.

Näytteilleasettajia oli lähes neljäkymmentä, Oulusta Helsinkiin. He edustivat alan konkareita sekä uusia verkkoyrittäjiä.

Asiakaskunta oli yhtä kirjavaa kuin tarjontakin; nuorista lapsiperheistä vanhuksiin ja keräilijästä sisustajiin.

Hiedanrannan Kuivaamo on uusi, 2000 m2 kulttuuritila
Vanha tamperelainen teollisuusalue on avautunut yleisölle vain vuosi sitten. Ei siis ihme, että sen urbaanius kiinnostaa.

Hiedanrantaan linkkiytyy Finlaysoniin liityvä historia, kansainvälisen arkkitehtikilpailun suunnitelmat sekä kiertotalouden kokeilut. Oman värinsä alueelle antavat sen monenkirjavat toimijat sekä tapahtumatarjonta, johon myös Vinstage kuuluu.

Ohjelmaa vanhalla tavaralla sisustamisesta

Erilaisia sisustamisen vaihtoehtoja
Se, miten kukin haluaa sisustaa oli jätetty täysin vierailijan päätäntävaltaan. Vaihtoehtoja esiteltiin ohjelman avulla - aidosti vanhoja, kunnostettuja, tuunattuja, retrotuotteita sekä etnisiä vaihtoehtoja.

Sijoitus alan kirjallisuuteen maksaa itsensä takaisin
- Tieto on vanhan tavaran markkinoilla valttia, kertoo uuden ’Antiikkia - ostajan opas' -kirja kirjoittaja, Maria Ekman-Kolari. Häntä haastatteli Antiikki & Design-lehden blogisti, Katja Weiland-Särmälä.

Parivaljakko poimi yhdessä mielenkiintoisia esineitä tarjonnan joukosta. Näin havainnollistettiin esineiden historiaa ja niiden hinnan muodostumista.

Valaisimet kiinnostavat sisustajia
Anne Korkala haastatteli Bloun Designin suunnittelijoita. Valaisimet edustavat uutta muotoilua ja ovat perinteisellä suupuhallustekniikalla toteutettu.

Vanhan kunnostamisen saloista kertoi Valaisinkorjaamo Pannuhuoneen omistaja. Itse Anne Korkalan käsialaa on 'Syty valolle - valaisinrakentelun opas' -kirja.

Vintage design elämäntapana
Monelle tuttu Kumpulan perhe kirjoittaa Olive Green' -blogia ja oli mukana 'Suomen kaunein koti' -ohjelmassa. He kertoivat kuinka designista on muotoutunut elämäntapa työn, kodin ja harrastusten muodossa.

Designia täynnä olevassa kodissa ei edusteta, vaan eletään. Tämän ajatuksen vahvisti mukana ollut touhukolmikko, perheen lapset ja koira.

"Milloin ja missä uudestaan?"

Kävijöille ilmainen Vinstage ei ainoastaan kerännyt kiitettävää yleisömäärää, vaan myös positiivisen palautteen kävijöiden sekä näytteilleasettajien toimesta.

-Tarjolla olleet herkut, positiivinen ilmapiiri ja lasten leikkipaikka saivat lisäkiitosta, kertoo tapahtuman teknisen puolen hoitanut Torsti Nieminen, Exponovasta.

-Ennen kuin tapahtuma oli edes ohi, sain lukemattomia kyselyjä milloin tälle saadaan jatkoa!
Joulukuun lisäksi 11.-12.8.2018 Hiedanrannassa nähdään Vinstage, uudella twistillä tietenkin. Muista ja muualla järjestettävistä tapahtumista kuullaan lisää vuodenvaihteen jälkeen, vinkkaa Jaana.

Yrityksen tarkoitus on saada alaan uutta eloa ja auttaa asiakasta löytämään tuotteet helpommin. Työkaluina tässä ovat tapahtumat, perinteinen verkostoituminen sekä sosiaalinen media.